Gezond eten hardlopen en houden van

Foto: Wikipedia Commons by Sandstein

Oke, dus je bent gezond bezig want je loopt een paar keer per week hard. Ja, dat is een goede actie maar het is maar een onderdeel van de gezonde lifestyle. Voor echt optimaal in je vel zitten komt ook de voeding en de psyche om de hoek. Vandaag een kleine tip over voeding en hoe je dat gezond houdt.


De start met gezonde levensstijl
Een start maken met gezond eten en drinken dat lukt bijna altijd. Na een maand begint de eerste hardheid in je beleid scheurtjes te vertonen. Of je nu fan bent van een biertje, die paar lekkere koekjes of wat anders, ergens gaat het toch scheef. Hoe zorg je er voor dat je wel gezond blijft eten?

Als je dat wilt weten, stel jezelf de vraag: wie heeft het meeste invloed op mij?

Is dat je geliefde, familie of juist je vrienden. Of zelfs je hardloopmaatjes? Want daar raak je zeker ook door geïnspireerd als je ziet wat zij trainen en hun keuzes in gezonde voeding. Na het lezen van deze regels weet je waarschijnlijk wel wie dat zijn.

Zij houden toch van je?
Geef aan deze mensen door dat je kiest voor de combinatie van hardlopen en goede voeding. Zeg het zeker tegen degene die de inkoop doet. Vaak bepalen meer mensen in je huis wat er in de keukenkastjes komt te staan. Vraag hun medewerking. Laat één ding duidelijk zijn: het is je ernst en je wilt dit echt doen. Dan krijg je meestal wel de support van je medemensen. Om het spiritueel uit te drukken: zij houden van je en zien graag dat je je doelen verwezenlijkt. Dat klinkt wat hoogdravend maar het houdt menig gezond dieet in stand.

Tijdelijk naar structuur
Zie dat gezond eten niet als een tijdelijk stadium. Het is voor jou nu je levensstijl, op ieder moment van de dag zit de keuze aan die kant van de voeding. Dan mag er echt wel af en toe een koekje in. Het is geen afzien. De fun in eten maakt ook dat je levensstijl fijn is op ieder moment van de dag.

Voor vele kilometers
Tot slot: overweeg je om bijvoorbeeld te trainen voor een halve of zelfs hele marathon? Let dan zeker op met voeding. Voeding is je brandstof, stop de beste voeding in je tank zodat je optimaal kunt lopen.

Naar: We Are Runners de trainingen
Naar: Over We Are Runners
Naar: Hardlopen & Management workshops

Populaire posts