Kinderen stimuleren tot hardlopen

Impressie: ontwerp van de sprintbaan. De werkelijke uitvoering heeft een rechte sprintlijn en geen ovaal. (Bron: NS Supporter van Bewegen)

Of je kinderen met dit initiatief tot hardlopen krijgt is nog niet bewezen maar het is creatief bedacht. Wie weet ontstaat door het spelelement eerder een sprint- dan een hardloopcultuur in de Lage Landen met Dafne Schippers als symbool. De organisatie Supporter van Bewegen lanceert de NS KidsClub. NS is Supporter van Bewegen en moedigt heel Nederland aan om in beweging te komen en te blijven. Je kunt onder meer bij stations tegen elkaar sprinten.


Atletiek in spelvorm
Op een aantal hardloopevenementen, waar Supporter van Bewegen aanwezig is, kunnen kinderen door verschillende atletiekspellen op stations kennis maken met bewegen. Ren tegen Dafne, loop virtueel over horden en probeer zo ver mogelijk de speer te werpen. Supporter van Bewegen maakt dat voor de kids allemaal mogelijk. Op deze manier kunnen zij laten zien wat ze in hun mars hebben en komen ze er op een leuke manier achter wat hun talenten zijn. Atletiek biedt net dat brede podium aan mogelijkheden waardoor kinderen hun sterkste kanten kunnen ontdekken.

Om ook kinderen te stimuleren en bewust te maken dat bewegen belangrijk is, heeft NS in samenwerking met de Atletiekunie, de NS KidsClub in het leven geroepen. Met de NS KidsClub hoopt NS kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met bewegen en sporten, niet alleen atletiek.

Mooie beloning: foto met Dafne
Als beloning kunnen de kinderen op de foto met wereldkampioen Dafne Schippers. Zij is namelijk ambassadrice van Supporter van Bewegen en daarmee ook van de NS KidsClub.

Lancering bij Marathon Rotterdam
De lancering van NS KidsClub zal dit weekend plaatsvinden bij station Rotterdam Centraal tijdens de NN Marathon Rotterdam op 9 en 10 april 2016. 

Populaire posts