Atleten Rio lopen rond als wereldverbeteraar


Terwijl er gevochten is om de grote sponsorcontracten voor de Olympische Spelen van 2016 komt een sympathieke actie juist van een veel kleinere leverancier. De grote sportmerken zoals Nike, ASICS of Under Armour zitten helemaal op het spoor om veel kleren en  schoenen te verkopen. Fitnessmerk Technogym pakt het anders aan. Natuurlijk willen ze apparaten verkopen maar eerst zetten ze de atleten van de Spelen in als wereldverbeteraars. Alle tvkijkers en toeschouwers kunnen ook meedoen.

Groot sportcentrum 200 vierkante meter
Technogym zal in Rio de Janeiro voor de atleten 15 sportcentra inrichten om voorafgaand aan en tijdens de Olympische Spelen te trainen. Het hoofd trainingscentrum (ongeveer 200 m2, dat is nog eens groot) is gevestigd in het Olympisch dorp in Barra da Tijuca en open voor alle Olympische atleten. Het trainingscentrum zal worden uitgerust met uiteenlopende producten om op iedere sportdiscipline zo volledig mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften van de atleten tijdens hun voorbereiding.
Alle data naar de cloud
De olympische atleten hebben de mogelijkheid om te trainen op apparaten voor cardio, kracht en functionele training. Alle Technogym apparatuur is volledig geïntegreerd met de Mywellness cloud, het digitale platform van Technogym dat het mogelijk maakt om via een smartphone of tablet en direct vanaf de Technogym apparatuur, ook het persoonlijke training programma te gebruiken.

Die cloud zorgt nu net voor de mogelijkheid dat atleten met hun inspanning bijdragen aan de achterstandswijken van Rio. Je hoopt dan ook dat ze voor hun prestatie op de baan ook nog kilometers maken in het centrum. Hoe werkt het?

Data worden omgezet naar MOVE’s
In samenwerking met Rio 2016 lanceert Technogym de social media campagne ‘Let’s Move for Rio’. Het doel van de campagne is om een deel van de apparatuur waarmee de Olympische trainingsfaciliteiten zijn uitgerust, blijvend te doneren aan 22 sportscholen in achterstandswijken in Rio. Via het digitale platform Mywellness cloud van Technogym kunnen atleten en wellness enthousiastelingen hun fysieke inspanningen meten en bijhouden –zowel via de apparatuur als via de gratis app.

Fitness naar achterstandswijken
In het Olympisch dorp zullen atleten MOVE’s verzamelen – de door Technogym gedefinieerde meeteenheid van beweging – door te trainen op de aangesloten apparaten van Technogym. Daarnaast kan ieder ander deelnemen aan deze campagne door simpelweg de gratis Technogym app te downloaden. De app meet beweging uitgevoerd op zowel de apparaatuur als buiten in het dagelijks leven. Voor iedere 75.000 verzamelde MOVE’s wereldwijd, doneert Techogym in samenwerking met de Empresa Olimpica Municipal uit de stad Rio de Janeiro, één apparaat aan de geselecteerde sportscholen. Hoe meer mensen bewegen, hoe meer Techogym zal doneren is de belofte.


Populaire posts