Als hardloper wil je verkoudheid voorblijven. 4 tips


Je geniet van het hardlopen. Iedere week. Als je dan ook een doel hebt in de vorm van een wedstrijd dan wil je echt niet ziek worden. Een lichte verkoudheid pik je makkelijk op. Maar dat ruïneert meteen ook je resultaat van die wedstrijd. Hoe blijf je de verkoudheid voor?

Herstel met fruit
Zorg voor goed herstel na je training. Dat betekent in ieder geval goed slapen. Dat geeft je extra energie waardoor je uitgeruste lichaam ook beter zijn weerstand tegen virussen op peil houdt. Dat is op zichzelf meestal niet genoeg. Eet daarom voldoende fruit. Denk aan 1 stuk per dag maar liever 2. Pak die vitaminebommetjes zoals kiwi. Denk ook eens aan wat anders, rauwe paprika zit ook vol vitamine c. Kook je die avond lekker? Gooi er een teentje knoflook in. Van die smaakvolle bol is het bewezen dat het lichte antivirale effecten heeft.

Naar buiten
Je loopt een verkoudheid niet op omdat het buiten koud is. Het is een virus en je krijgt het van iemand anders. Zorg dat je regelmatig buiten bent. Ook als je niet traint. De frisse lucht doet je goed. Hoe schoner de lucht, hoe minder kans op rondzwevende virusdeeltjes. Dat geldt ook voor frisse lucht in je huis.

Niet snuiten
Denk je dat op het randje van verkoudheid zit? Snuit dan niet teveel je neus. Of snuit voorzichtig. Je beschadigt met snuiten best makkelijk je neus en dan maken virusdeeltje meer kans om je ziek te maken.

Ruimte met veel mensen mijden
Zoals ik met twee dochters krijg je het bijna niet voor elkaar, maar mijdt plekken waar je het verkoudheidsvirus verwacht. Vooral de kinderopvang is zo een plek die ik helaas niet kan vermijden en waar grote kans op besmetting is. Je kunt natuurlijk vlak voor een belangrijke wedstrijd je partner vragen om de kinderen op te halen van school of de opvang.

Op dit moment niet verkouden? Sluit je aan bij het persoonlijke coachingsprogramma op afstand en ga lekker hardlopen.

Populaire posts