De fijne hardlooptemperatuur?

Gelukkig, zelden mutsenweer voor hardlopers in Nederland
Heb jij ook al gemerkt dat je dit najaar loopt te schipperen in kleding. Je wilt het niet te koud hebben maar te warm hardlopen voelt ook beperkend aan. Daar komt bij dat het best een stevig najaar is, met meer winterse dan herfstachtige temperaturen.

Normaliter is mijn stelregel, tot 9 graden Celsius geen lange trainingsbroeken aan. Klinkt eenvoudig maar is het niet in de praktijk. Vorige week liep ik lekker mijn trainingsrondes. De ene keer bij 6 graden, de trainingsoutfit in het lang was goed gekozen. Twee dagen later was het 3 graden warmer maar de straffe wind zoog alle warmte weg. Toch koos ik voor lang. Dom. Na een kilometer of drie was het trainen gewoon te warm. Dan is het geen fijne hardlooptemperatuur meer.

Toch beperkend in je prestatie?
Het hardlopen ging op zichzelf goed. Het was geen bijzondere training, zonder specifiek doel. Wel een geografisch doel, voor het eerst naar een mooi kasteel gelopen om dat eens goed te bewonderen. Doel bereikt maar de warmte leek toch een beetje mijn kilometertijden aan te tasten. Hoewel, je weet het nooit, het was misschien ook gewoon door de stijve spieren van de training ervoor.

Ook bekende merken kunnen verbeteren
Voor dit najaar heb ik wel mijn tights gesorteerd op dikte. Voor nu is de dunste tight wel mijn favoriet. Met een snelle check merk je dat tights van verschillende merken nog heel verschillend worden gemaakt. Bij de afwerking en pasvorm valt overal wel wat op te merken, zelfs bij de bekende merken. Soms vraag je jezelf echt af of merken wel in real life hun producten testen. Je vindt soms touwtje, ritsjes, lengte en vakjes van rare grootte en kwaliteit op deze producten. Ik hoop maar dat door de opkomst van online reviews de producenten tot betere producten komen.

Vandaag is het helder weer, slechts 3 graden en een stevige wind. Ik ga vanmiddag hardlopen. Maar de tight? Hmm, toch een iets dikkere kiezen.

Populaire posts