Rennen! Leeuwen aan de zijkant

Illustratie: Burgers'Zoo

Dat is weer een extra dimensie aan hardlopen. Een obstacle run waarbij je toch sterk het gevoel krijgt dat je een prooi voor de wilde dieren bent. Op 25 juni 2017 kun je over en langs 17 hindernissen in Burgers’ Zoo dat bijzondere gevoel ervaren. Nederland heeft een primeur, het is de eerste obstacle run bij een dierentuin.

17 hindernissen
Mud Masters Family Burgers’ Zoo voert je vlak achter de verblijven van de leeuwen, neushoorns en giraffen. Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert samen met Mud Masters een avontuurlijk parcours van 3 kilometer met in totaal 17 creatieve hindernissen voor jong en oud. Vol adrenaline springend over loopgraven, klimmend in netten of bungelend onder de sporten van een horizontale ladder gaan sportievelingen in alle leeftijden op weg naar de eindstreep. Iedereen mag het parcours op zijn eigen tempo afleggen, want plezier staat voorop en meedoen is belangrijker dan winnen.

Meteen een dag uit
Bijzonder is dat kinderen en volwassenen het parcours gelijktijdig afleggen. Alle deelnemers krijgen na afloop gratis toegang tot het Arnhemse dierenpark zodat ze actief bewegen kunnen combineren met een gezellig dagje uit.

Brul maar terug
Op diverse locaties in binnen- en buitenland vinden Mud Masters ‘obstacle runs’ plaats, maar tot op heden nog nooit in combinatie met een dierenpark. Tijdens de inspanningen op het parcours kan plotseling van heel dichtbij de machtige brul van een leeuw weerklinken. Vanaf hindernis 14 tot en met de finish loopt het parcours vlak langs de savannevlakte van Burgers’ Safari, waar onder andere neushoorns, giraffen, zebra’s antilopen leven, en langs de verblijven van de leeuwen.

Startpunt en eindstreep bevinden zich beide in Burgers’ Zoo, maar het parcours loopt daarnaast grotendeels door het aangrenzende bos aan de overzijde van de Cattepoelseweg.

Op www.burgerszoo.nl/mudmasters kunnen mensen zich inschrijven voor deze bijzondere Mud Masters Family Burgers’ Zoo.Populaire posts