Comfort helpt bij focus

Tori Bowie, winnares 100 meter met haar opvallende vest.

Focus is enorm belangrijk bij hardlopen. Voor welke afstand je ook traint, uiteindelijk helpt een sterke focus je om je doel te bereiken. Raar genoeg, maar kleding kan daarin bijdragen, meent sportmerk Adidas. Daar kunnen ze wel gelijk in hebben.

Als je je comfortabel voelt, kun je ook alle aandacht geven aan waar je naartoe wil. Je laat je niet afleiden door kou, of door ruwe materialen. Dan helpt comfortabele kleding je aan die optimale focus. Die wens tot focus bij atleten heeft Adidas gebruikt in zijn nieuwste kledinglijn. Het is aan jou of je waarde hecht aan meer comfort voor een betere focus.

Elimineren van de afleiding
De allernieuwste Z.N.E. Pulse collectie van adidas Athletics is vandaag officieel bekend gemaakt. Bijzonder is dat de beste atleten ter wereld hebben meegewerkt aan deze collectie. De kleding zorgt ervoor dat atleten zich optimaal kunnen voorbereiden op een wedstrijd. De afkorting Z.N.E staat voor Zero Negative Energy: gericht op het elimineren van afleiding. Volgens topatleten is focus namelijk het ultieme wapen voor succes. Dé reden dus dat voetballers Paul Pogba en Kasper Dolberg, basketballer James Harden, tennisspeler Angelique Kerber en hockeyspelers zoals Robbert Kemperman en Xan de Waard de nieuwe outfits dragen. Onofficieel was de kledinglijn al te zien bij onder meer de WK atletiek. Tori Bowie, de winnares van het goud op de 100 meter sprint, draagt de hoodie uit de lijn bijna dagelijks.

“Op de vooravond van een belangrijke wedstrijd is mijn hartslag altijd hoger. Juist door mij dan te richten op mijn techniek kan ik mijn concentratie vinden en voorbereiden op het moment, waarvoor ik al die tijd heb getraind”, aldus Tori Bowie, die dit weekend op de 100 meter sprint goud won tijdens de WK atletiek.

Design met merino
Door de extra grote hoodie of hoge kraag kunnen atleten zich even helemaal afsluiten. De verschillende modellen, zoals de Z.N.E. Pulse Knit, zijn daarnaast comfortabel en warm vanwege het gebruik van merino wol.

Christina Schramm, Senior Design Director: “Door het gebruik van moderne tricottechnieken kunnen we atleten voorzien van zeer comfortabele sportkleding. In de Z.N.E. Pulse collectie zijn verschillende materialen en structuren gecombineerd in een naadloze fit. Tezamen met de variatie in kleuren en patronen kunnen atleten er niet alleen goed uitzien, maar ook topprestaties leveren.”

31 augustus
Vanaf 31 augustus 2017 is de nieuwe collectie beschikbaar via adidas.nl en bij geselecteerde winkels. De exclusieve pre-sale begint op 22 augustus. Ga voor meer informatie naar www.adidas.com/athletics.In deze staande foto zie je pas goed hoe lang het vest voor de dames is. De Engelse naam voor dit stuk is dan ook toepasselijker: Jacquard.


Voetballer Paul Pogba toont de herenuitvoering van het vest.


Foto’s: Adidas

Populaire posts