Zeker geen Spartaans horloge Spartan Trainer Wrist HREen behoorlijk deel van de hardlopers stapt ook wel eens op de racefiets. Of maakt even de switch naar een triatlon. Of gewoon een periode waarin je baantjes zwemt in het zwembad. Suunto heeft daarvoor een stijlvol sporthorloge. Ja, echt eentje met een opvallende wijzerplaat. Het grote voordeel, je hebt meteen een hartslagmeter zonder die vervelende band om je borst.

Spartan is een goed gekozen naam door de Finse maker Suunto. Het is niet Spartaans maar juist heel breed ontwikkeld voor mensen die meerdere sporten doen. Het verwijst naar Sparta waar de soldaten zich door veel verschillende sporten zich sterk ontwikkelden. Dit horloge zal veel sporters aanspreken die niet het uiterste uit een specifiek hardloophorloge willen halen maar wel veel sporten. Goedkoop is het niet maar voor de breedte aan functies is het goed geprijsd. Het is wel even slikken voordat je het aanschaft, minimaal € 279, maar in vergelijking met andere merken en gelijksoortige modellen zit de prijs naar verhouding goed.

Sporten combineren
De Suunto Spartan Trainer Wrist HR is een sporthorloge met 24/7 activiteitenmeter voor fanatieke sporters die alles over hun prestaties willen weten. Zo meet het horloge de polshartslag, afstand, tempo, hoogte en calorieverbranding. Je stelt er ook verschillende sportprofielen op in. Dat is handig als je traint voor een triatlon of afwisselend verschillende sporten combineert, zoals zwemmen, fietsen en hardlopen. De hartslagmeting op de pols gebruikt technologie van Valencell, de maker van draagbare, biometrische data sensortechnologie. Hierdoor is de polshartslagmeting zeer nauwkeurig. 


Tracking en berichten
Dankzij de GPS zie je achteraf waar je gelopen of gefietst hebt. Binnenkomende berichten en oproepen van je smartphone verschijnen op het horloge. Na het sporten bekijk je de gegevens op je gemak in de bijbehorende Suunto Movescount App. Die app kun je ook gebruiken als hulp bij trainingsadviezen.

Nieuwe routes ontdekken
Handig aan dit horloge is dat je verder kunt kijken dan je vaste trainingsrondes. Dat is echt een voordeel omdat het je trainingen aantrekkelijk houdt. Trainingstechnisch gezien is dat goed voor je ontwikkeling. Met de GPS routenavigatie kun je gemakkelijk nieuwe routes en plekken ontdekken en de terugweg ook altijd weer vinden. De scherpe en gemakkelijk te lezen grafische weergaven in kleur geven 24/7 feedback en overzichten. Je dagelijkse doelen voor aantal stappen en calorie├źn helpen je actief en fit te blijven.

Al klaar voor 80 sporten
Met 80 verschillende, vooraf geïnstalleerde, sportmodi is de Spartan Trainer meteen te gebruiken voor vrijwel elke sport. Met een waterbestendigheid tot 50 meter diepte kun je ook zonder zorgen gaan zwemmen. De batterijduur bedraagt 10 uur in training tot 30 uur met Power Save. Dat is best goed, dan kun je een aantal trainingen doen voordat je weer moet opladen.

Richtprijzen
Suunto Spartan Trainer Wrist HR is verkrijgbaar in de kleuren Gold, Steel, Black, Blue en Ocean. Consumentenadviesprijs vanaf € 279 (Gold en Steel zijn blijkbaar favoriet want die heeft Suunto een hogere prijs gegeven: € 329). Ga voor meer informatie naar www.suunto.com.


Foto's: Suunto.

Twitter
Facebook

Populaire posts