Baselayer, ben jij klaar voor de winter?


Vandaag raast de eerste najaarsstorm van 2017 over de Lage Landen. De temperatuur is nog relatief hoog maar je voelt de omslag naar koudere tijden aankomen. Het kan handig zijn om op tijd te investeren in een goede basislaag in hardloopkleding voor als de temperatuur echt zakt. Alvast wat inspiratie voor de baselayer zoals ze dat in Angelsaksische landen noemen.

Trek deze laag niet te snel aan als je gaat hardlopen want het houdt je echt goed warm. Wie regelmatig traint, 2 tot 3 keer in de week, heeft het niet zo snel koud in ons kikkerlandje. Een fijne baselayer biedt comfort maar is ook functioneel goed. Functioneel betekent dat je transpiratie goed wordt afgevoerd zonder dat je het blijft hangen en daardoor koud aanvoelt. Veel van de bekende merken hebben een baselayer in hun assortiment.

Slim ontworpen
Craft introduceert de Warm Intensity Baselayer, een zachte en functionele baselayer speciaal ontworpen voor intensieve activiteiten in koude weersomstandigheden. Dit technische ondershirt houdt je lichaam perfect op temperatuur en is bij uitstek geschikt voor wintersport of outdoor gebruik, waaronder hardlopen. Je kunt het shirt daardoor voor meerdere doeleinden gebruiken.

3D en warmtezones?
“De 3D gebreide designs met holle vezels en bodymapped klimaatzones zorgen ervoor dat het lichaam warm is op de plekken waar dat het meest nodig is,” meldt Craft. Wat betekent die kreet? We vroegen om uitleg. De shirts zijn ontworpen naar mensen, met alle welvingen. Daarbij kijken de ingenieurs ook waar je de warmte wil vasthouden voor comfort en waar je die juist wil afvoeren. Dat is de gedachte achter de warmtezones.


Eén of twee lagen?
Dit sportieve ondershirt met lange mouwen draagt heel comfortabel en biedt optimale thermoregulatie door lichte en warme vezels. Het is ontworpen om snel zweet af te voeren: ademend en sneldrogend. Het kleine, staande halsboordje zorgt voor extra warmte op koele dagen. Je kunt het shirt dragen als basislaag onder je normale sportkleding, maar ook als enige laag als het iets warmer is. Het eigentijdse ontwerp geeft het shirt een sportieve uitstraling.

Wat je vaak ziet bij de betere merken; mooi gemaakt maar het prijskaartje is dan ook hoog. De Craft Warm Intensity Crewneck longsleve is verkrijgbaar bij outdoor- en sportspecialisten, in de kleuren zwart, zwart/geel en blauw. Materiaal: 61% Polyamide, 35% Polyester, 4% Elastaan (zorgt voor de rek in het shirt). Consumentenadviesprijs € 69,95. www.craftsportswear.com.

Foto’s: Craft


Populaire posts