Laatjes met mooie hardloopervaringen


Soms ligt inspiratie voor je neus. Mijn dochter van vijfenhalf kon mij feilloos tot een nieuw inzicht brengen. Door een zware verkoudheid kan ik nu niet hardlopen maar daar bood ze een oplossing voor.

Ze kon niet meteen in slaap vallen en ze riep me nog een keer. Ze voelde zich niet helemaal fijn. Er was niets aan de hand maar ze was even verdrietig geweest. Waar dat vandaan kwam, was een raadsel voor haar. “Ik weet ook niet wat er met me aan de hand is.”

Weet je wat. Je pakt al die rare of verdrietige gedachten uit je hoofd en die gooi je gewoon hup, zo uit bed. Met wat armbewegingen gooide ik iets denkbeeldig weg. Ze slaapt in een hoogslaper, dat maakt het beeld nog wat sterker. Het was donker op haar kamer maar bij het nachtlampje was dat toch goed te zien. “Oh, dat is goed. En dan kan ik de laatjes openmaken in mijn hoofd en daar weer de leuke dingen instoppen.”

Dat laatste was helemaal nieuw. Laatjes in je hoofd. Alsof je een professionele coach tegenover je hebt. Daar hadden we het op dat moment of eerder niet over gesproken. Een heerlijk inzicht. Ze ging vol plezier slapen en een paar minuten later hoorde ik licht gesnurk.

Heb je één of een paar vervelende trainingen achter de rug? Viel een wedstrijd je tegen? Verkouden en je kan op dit moment niet hardlopen? Gooi gewoon die negatieve gedachten weg. Hup, over de rand van je bed, want dat kan anders zo een piekerplek zijn. Denk dan even terug aan al die mooie trainingen of wedstrijden. Wat betreft de mooie herinneringen ben je waarschijnlijk net zo rijk als een miljonair. Vul je hoofd daarmee.

Foto: Pixabay.


Twitter
Facebook

Populaire posts