Startlijn Marathon Rotterdam aan de voet van De Zwaan

Vanaf 2018 start bij De Zwaan. Foto: NN Marathon Rotterdam.

Bij de 38ste NN Marathon Rotterdam mag je voor het eerst starten bij de majestueuze brug De Zwaan. De vele duizenden deelnemers beginnen zondag 8 april 2018 om 10.00 uur aan de snelste en grootste marathon van Nederland vanaf de voet van de iconische Erasmusbrug. Het startkanon en de hoogwerker met Lee Towers, die traditioneel You’ll never walk alone zingt, verhuizen mee.

Coolsingel blijft finish
Rotterdam en Amsterdam, dat zijn steden waar lopers toch graag een keer aan mee willen doen. In Rotterdam is er een stevige verandering in het parcours voor 2018 en waarschijnlijk voor de jaren daarna. De Coolsingel blijft ook komend jaar het bruisende middelpunt van het marathonweekend, belooft de organisatie. Op zondag finishen hier de deelnemers van zowel de NN Marathon Rotterdam als de ¼ Marathon Rotterdam. Op zaterdag komen er duizenden kinderen in actie tijdens de NN Kids Runs (1 km en 2,5 km), gevolgd door de AD City Run Rotterdam over 4,2 km.

Krappe Coolsingel overslaan
Dat de nieuwe startlocatie een kilometer ‘naar voren’ verschuift, heeft als voordeel dat de doorstroming op de Coolsingel beter verloopt. Zo krijgen de deelnemers van de ¼ Marathon Rotterdam, die in 2018 om 09.30 uur starten, meer ruimte om te finishen.

Mooi uitzicht na kuitenbijter
Een ander voordeel van de verplaatsing van het vertrekpunt is, dat het publiek vanaf de Erasmusbrug een prachtig uitzicht heeft op de startende lopers. ‘De Zwaan’ heeft altijd al een prominente plek in het parcours gehad en wordt nu het markante beginpunt van de race. Een klein nadeel is er ook. Je moet meteen klimmen als hardloper. Een kuitenbijter bij de start van je marathon.

Regeren is vooruitzien
Met de verandering van de startlocatie loopt de NN Marathon Rotterdam ook vooruit op de herinrichting van de Coolsingel. De komende jaren vinden daar ingrijpende werkzaamheden plaats die ook het loopevenement raken.

In totaal worden in het marathonweekend 45.000 lopers verwacht. Voor de NN Marathon Rotterdam en de ¼ Marathon Rotterdam geldt een maximum aantal deelnemers. De verwachting is dat, net als voorgaande keer, de startbewijzen voor de twee zeer populaire lopen snel uitverkocht zullen zijn. De inschrijving opent 26 september 2017 om 14.00 uur via www.nnmarathonrotterdam.nl

Twitter
Facebook

Populaire posts