Mental picture


Afgelopen week was ik in de buurt van Nijmegen. Zoals je van me gewend bent, ook al is het maar een weekend weg, de hardloopschoenen gaan mee. Hardlopen is gewoon onderdeel van hoe ik graag mijn vrije tijd doorbreng. De route ging over een landschap dat het waard is om blijvend te herinneren. Zooo paars!

Vlak bij het zweefvliegveld dat ten zuiden van Nijmegen ligt, begint een natuurgebied dat lokaal Mulderskop wordt genoemd. Van vroeger kende ik het gebied als, een beetje heide en vooral veel bomen. Nu heeft de natuurorganisatie weer de ruimte gegeven aan de heide. Resultaat: schitterend paar zo eind augustus.

Als onderdeel van de 14 kilometer liep ik eerst langs de Kop en door naar Groesbeek langs de oude spoorlijn (Nijmegen – Kleve). Vervolgens aan de bovenkant van het treintraject door het bos weer terug en hop, linksaf Mulders Kop op. Ongelooflijk hoe fris paars de hei kan zijn.
Daarna stijgt het pad verder door en met een paar mooie bochten bereik je het hoogste punt. Daar heb je de dichterlijke combinatie van hei en uitzicht over de bossen, dat wordt afgesloten met uitzicht op Nijmegen.

Terug vertelde ik vol passie over het mooie gebied. “Ah, je hebt een mental picture genomen,” was het antwoord.
Zeker, weer een memorabele mentale foto die ik meeneem.

Blijf mental pictures maken, het verrijkt je hardloopleven. Die foto’s zijn mooier dan al die snelle tijden op je sporthorloge.


Twitter
Facebook

Populaire posts