Trainen met kids, tussendoor een hut bouwen


Net voordat de grote meute met vakantie ging in de zomer van 2019 zat ik met mijn gezin in een Toscaanse kustplaats. Het was er al dik boven de dertig graden, zeven dagen lang. En toch is het dan ook lekker om wat kilometers te maken. Dochterlief (7) wilde mee. Hmm, wel erg warm voor haar? Ach, ga lekker mee.

Schaduwrijk bos
Het grote voordeel van dat stukje Toscane, helemaal in het zuidelijkste puntje van de regio? Je hebt daar langs het strand pijnbomen. Niet zomaar een paar boompjes. Het is een bos, magistraal gevormd door weer en wind. Pas bij mijn tweede run had ik door dat het stuk een echt UNESCO gebied is. Nou, met recht. Het is prachtig. De hitte is lang zo erg niet als je over het zanderige terrein loopt met fantastische boomkronen boven je. De Italianen zelf waren er ook dol op, er werd volop gesport.

10 x leuk trainen
Het was dan ook voor ons twee een heerlijk trainingsrondje. Trainen met jonge kinderen bij die temperaturen, dan kun je niet teveel gekke dingen doen. Wel een paar tips:

1 – Zorg voor afwisseling. Hier waren de zanderige heuvels (duinen zijn het echt niet) een leuke uitdaging.

2 – Loop naar een mooi uitzichtspunt. Hier was het natuurlijk gaaf om door dat dichte bos naar die volledig open Middellandse Zee te lopen.

3 – Neem de tijd en kijk niet teveel op je sporthorloge.

4 – Leg wat over de natuur uit. Zoals hier de pijnbomen, maar ook de bloeiende distels.

5 – Kinderen willen ook graag wat anders doen. Mijn dochter zag perfecte lange stokken en stammetjes. We zijn dus gestopt en bouwden een hutje. Welk kind heeft nu geen zin om hutten te bouwen. Terwijl ik in mijn hardloopmodus stond en in het begin even moeite had om wat anders te doen was het een perfecte aanvulling. Even met takken en stammetjes sjouwen. Gewoon de lol om met wat je vindt iets moois te maken. Altijd leuk hoe kinderen kansen zien.

6 – Daarna toch nog ruim een kilometer gelopen.

7 – Het werden toch onverwachts 4 kilometer.

8 – Met die warmte na afloop meteen even wat drinken.

9 – Als je dan toch met vakantie bent is het heerlijk om daarna naar het zwembad te gaan.

10 – Met die warmte koos ik er voor om geen gekke interval dingetjes te doen. We hebben gewoon een rustig praattempo aangehouden. Dan kun je nog veel zien en beleven en daardoor kwam ze voor het eerst van haar leven op 4 km uit. Kinderen kunnen vaak verder dan je denkt.

Populaire posts