80% is doen


24 april 2020 - Het hardlopen in de coronacrisis heeft ook een voordeel. Veel doen, helpt bij hardlopen en dat lukt nu goed.

Mijn stelling is dat 80% van je resultaat in het hardlopen wordt bepaald dat je start met trainen. Gewoon op pad gaan. De ene stap na de andere. Het is een sport waarbij je gewoon veel moet doen om jezelf te  verbeteren. Meer doen? De meeste mensen vinden dat twee minder leuke woorden. Bij hardlopers ligt dat anders. Meer kilometers maken, dat vinden we helemaal niet erg. Het is leuk om lekker te rennen. Go, go, go. Het enige lastige vind ik nog om me netjes in te houden. De gouden regel is; nooit altijd hard gaan maar slechts ongeveer 20 tot 30 procent.

Graag wel met daglicht
Terug naar de 80% inspanning. Ga gewoon op pad en dat lukt nu in de coronacrisis goed. Overigens moet je wel nadenken over hoe je dan die overige 20% doet. Dat percentage kan het verschil maken tussen een scherpe tijd of het uitlopen van een wedstrijd of ander doel.

Het hardlopen werkt ontspannend in deze tijd van veel werk, thuis onderwijs geven en het huishouden. Het lastige vind ik nog dat ik vaak in de avond loop. Je mist dan het daglicht dat een training zoveel fijner maakt.

Daarom stop ik er nu mee (vrijdagmiddag) en ga nog even van dat prachtige Hollandse voorjaarslicht genieten. En iets minder go, go, go maar gewoon lekker een stukkie rustig rennen.


Twitter
Facebook

Populaire posts