Minder doelgericht en meer trainen


21 april 2020 – Het is raar maar met de combinatie van werk, thuis onderwijs begeleiden en huishouden, zitten de dagen vol. Mudje vol. Er kan weinig meer bij. Vanuit het thuiskantoor hobbel je direct door naar het begeleiden van thuis les geven. Toch floreert het hardlopen er wel bij.

Ik train net wat vaker in mijn hardloopschoenen en ook zonder de schoenen. Wekelijks train ik nu 3 tot 4 keer in de week. Regelmatig doe ik wat aan core stability en vaak een paar keer in de week sta ik kort op de cross trainer. Vóór de coronacrisis kwam ik tot hoogstens 3 keer in de week een hardlooptraining en dan vond ik mezelf al echt een master in de planning. Meestal werden het 2 trainingen in de week. Die rare coronacrisis heeft voor mijn sportgedrag zomaar een groot voordeel. Want het is wel heerlijk om even in de avond bij het laatste licht nog lekker wat kilometers te maken.

Groter doel en fundoel
Er mist ook iets. Dat doel. Vooral dat leuke doel van een wedstrijd. Ik ben een hardloper die ook zonder een wedstrijddoel doorgaat. Het grotere doel is namelijk lekker in m’n vel zitten en gezond blijven. Het is de tegenhanger geworden voor dat thuis werken en die volle combinatie met de rest. Daar doe je het graag voor. Het fundoel is wel weg. Dat mis ik zeker. Toewerken naar een mooie wedstrijd is toch heerlijk. Ik was uitgenodigd voor de Zandvoort Circuit Run. Dat leek me prachtig. Rennen door dat kustplaatsje, over het strand en dan ook nog eens over het vernieuwde circuit. Dat is toch echt fun. Hopelijk is volgend jaar de anderhalve meter normaal voorbij en kunnen we alsnog dat circuit verkennen.

Vanavond loop ik weer een ronde. Dan wordt het een korte training want ik voel de lange van eergister nog een beetje in de benen.

Blijf gezond en lekker hardlopen.

Populaire posts