8 of 80 controleer je hardlopen

 


21 januari 2021 - Of je nu 8 of 80 bent, je kunt heel veel plezier halen uit hardlopen. Deze sport is lekker voor het hoofd. De meeste hardlopers kennen het effect ‘even je hoofd leegmaken’ door een hardlooptraining. Nu veel mensen thuis zijn en thuis achter schermen zitten, daalt de tijd die in sport gestoken wordt, meldt sportkoepel NOC*NSF (onderzoek sportdeelname over december 2020). Neem de controle weer terug.

Niet het scherm bepaalt wie je bent maar jij zelf. Was je altijd al een hardloper, laat dat dan niet afnemen door al het werk maar ook media dat je via een scherm krijgt voorgeschoteld. De wereld in de buitenlucht, daar beleef je veel meer. Ga van passief kijken naar actief genieten.

Neem de controle terug
Neem de controle terug en zet je weer op het spoor van sporten en bewegen, het liefst iedere dag of om de dag. Je bent gebouwd om te bewegen en hard te lopen, maak van die unieke set aan spieren, botten, weefsels en lichaamsbouw gebruik.

Alarmfunctie in je scherm aan
Zet als het moet gewoon een alarmfunctie aan in je scherm en in plaats van een serie kijken of een online meeting heb je een meeting met jezelf met je hardloopschoenen aan. Controleer je agenda en maak gaatjes vrij om hard te lopen. Als je dit leest en je hebt geen zin om hard te lopen? Ga dan lopend je boodschappen doen. Of maak een wandeling naar en door dat leuke park bij jou in de buurt.

Al is het maar 20 minuten, je zal het positieve gevoel ervaren. Beter is nog een half uur hardlopen. Een 8 jarige zal meer springen en interval willen doen. Een 80 jarige gaat misschien niet snel maar je ervaart wel het fijne gevoel van buiten zijn.

De beloning
Dat lege hoofd krijg je pas als je start met bewegen. De beloning is prachtig want je voelt vaak vele uren de invloed van het buiten zijn.

Facebook
Twitter
 

Populaire posts