De hardloper die grote bogen liep

 


1 april 2021 - Sommige mensen vonden het irritant. Dat je toegaf buiten hard te lopen en met ruime bogen om anderen liep. Toch deed ik dat want ik wilde mezelf beschermen, tegen dat verraderlijke Covid-19 natuurlijk. Tenslotte wil je blijven genieten van het hardlopen en dat lukt door die suffe coronamaatregelen te volgen.

Afstand houden levert een ruimtelijke bescherming op voor het coronavirus. Ja, ik geef het helemaal toe. Ik liep hard met veel ruimte tussen de andere recreanten. Zeker toen het zo druk werd afgelopen zomer op alle paden en wegen werd ik echt voorzichtig. Ik was het ook die toen naar rustige paden op zoek ging. Als hardloper lijk ik wel beter mijn omgeving te kennen. Precies weet je wat de rustige routes zijn. Je weet altijd wel hoe de mix van mooi weer, drukte en routes in elkaar steekt. Ik koos dan altijd voor die veilige rustige route. Natuurlijk is die optie vaak minder interessant om te lopen.

Slalom (bijna) voorbij
Het goede nieuws? Die grote bogen hoeven niet meer. Ik hoef niet meer voortdurend op m’n hoede te zijn. De grote slalom tijden zijn voorbij want ik kreeg Moderna in de schouder deze week. Wetenschap en ziekenhuis, bedankt. Ik was nooit bang om corona te krijgen maar het is een opluchting dat de eerste helft van de bescherming onder mijn huid zit. Ik moet voor de zekerheid nog even die grote bogen aanhouden, pas na vaccinatie nummer 2 zit het met de bescherming echt goed.

Van 7 km duurloop naar licht vaartspel
Gister weer een duurloopje gedaan. Net geen 7 kilometer en ik had er plezier in, ook door de gedachte dat Moderna mij helpt. Het duurloopje veranderde in een lichte vorm van vaartspel. Lekker wat versnellen, inhouden en dan weer hop tegen die brug omhoog. Les van die run: een blije loper wordt een spelende loper. Wil je als loper veel spelen met je snelheid? Zet dan de mindset blij aan. Nu denk ik niet dat je daar meteen een knop voor hebt maar die mindset helpt ongelooflijk veel bij trainingen met variaties.

Solidariteit
Over een maand kan ik het tweede deel van de vaccinatie krijgen. Twee weken later ben ik dan echt goed beschermd. Kan ik dan weer werken naar een wedstrijd? Misschien moeten sporters solidair zijn en wachten tot de andere hardlopers ook hun bescherming hebben. Dan genieten we samen weer van grote en kleine hardloopwedstrijden.


Populaire posts