Het stevige 2022 doel de Midzomermarathon van Apeldoorn

Dat wordt een marathon met veel mooie natuur.

 

10 december 2021 - Oké, het is tijd om eens een goed en stevig doel te pakken. Zo eentje waar je je tanden inzet. In 2022 ga ik voor het eerst van mijn leven een marathon lopen en dat wordt de Midzomermarathon in Apeldoorn.

 

In 2021 heb ik best lekker gelopen. Regelmatig getraind om de conditie op peil te houden. Laten we eerlijk zijn, een goed doel om naartoe te werken, dat helpt je enorm als sporter. Heel wat keren heb ik de 21 en de 16 kilometer gelopen bij diverse wedstrijden. Dat was allemaal vóór de coronaperiode. De keren dat ik de halve marathon liep kwam ik er iedere keer weer achter dat die afstand goed te doen was. Goed opbouwen, lekker tempo's maken, afwisseling in de trainingen en dan blijft het verrassend maar het lukt je gewoon. Hmm, dat gevoel heb ik nu nog niet bij de marathon.

 

Beetje bang voor die lange marathon

Nou moet het er maar eens van komen. Maar een marathon is niet hetzelfde als 2 x 21 km. De wiskundige zal zeggen "natuurlijk wel" maar het lijf reageert anders dan de vaste uitkomst van een sommetje. Ik ben nog heel benieuwd hoe ik reageer boven de 30 km. In alle eerlijkheid, ik ben nog nooit langer dan een 24 km op pad geweest voor een hardlooptraining.

 

Schema eigen maken

Ik heb een paar schema's opgezocht die beide 4 maanden in beslag nemen. De goede kanten combineer ik en ik voeg er nog wat specifiek eigen inzichten aan toe. Daarmee moet het lukken. Alvast één grote aanpassing komt daarbij. Ik begin al in januari 2022, want de basis van nu is té smal voor een fijne marathonervaring in juli.

 

En dan hoop ik over een half jaar in de prachtige natuur van Apeldoorn op een mooie zomerdag blij de finish van de marathon te passeren. Daarbij hopelijk genieten én afzien tegelijkertijd op 42 kilometer en 195 meter.


Facebook We Are Runners

Populaire posts