Polar sporthorloge Ignite 3 vertelt wat je kunt doen

 

De Ignite 3 in verschillende uitvoeringen en verschillende functies op het scherm.

Polar bracht op 9 november zijn nieuwste sporthorloge op de markt, de Ignite 3. Prachtig vormgegeven en vol met functies maar de fijnste toevoeging is dat het horloge ook vertelt wat je kunt doen.

 

Eerst de functies en hoe het eruit ziet. De Ignite 3 beschikt over krachtige trainingstools, slaap-tracking en personaliseerbare, gemakkelijk te bedienen widgets. Als hardloper kun je bijvoorbeeld instellen dat je op power loopt. Of je kunt een doel opstellen dat je bijvoorbeeld traint voor een 10 km en daarop maakt je horloge een schema. En ja, tussen de tientallen sportprofielen kun je ook ‘hardlopen’ kiezen.

 

Daarnaast heeft het horloge een stijlvol ontwerp met een kleurrijk AMOLED-touchscreen met hoge resolutie en een sterke lens gemaakt van Gorilla Glass 3.0.

 

Slaaptracking uitgebreid

In feite heb je te maken met een geavanceerde activiteitentracker zoals die een paar jaar geleden door veel mensen is gekocht. Maar met deze kun je ook echt trainen. De slaap-trackingfuncties van Polar gaan een stap verder met de introductie van SleepWise™, een innovatieve nieuwe tool die de impact van slaap op de komende dag toont. Voorheen hadden de Polar horloges al de funcite 'nightly recharge' dat de kwaliteit van je slaap weergeeft. SleepWise™ uit zich in een voorspelling die het horloge elke ochtend geeft waarin de verwachte mate van alertheid overdag wordt weergegeven, met een gedetailleerd advies voor de optimale tijdstippen om je te richten op activiteiten waarbij je je focus nodig hebt.

 

Als je een tracker de hele dag draagt dan moet het ook mooi zijn

Bovendien is de Ignite 3 zo stijlvol en elegant dat je hem gemakkelijk de hele dag kunt dragen om je activiteit, hartslag en calorieverbruik te tracken. Het heeft een touch screen. ‘s Nachts houden automatische processen de hoeveelheid slaap, de slaapkwaliteit en de verschillende slaapstadia bij om vervolgens een volledige analyse te maken van hoe het lichaam tijdens de nachtrust herstelt van inspanning, stress en andere dagelijkse factoren. Vervolgens kun je dat in een Polar app-omgeving op je smartphone of computer inzien en dat geeft een goed overzicht van al die cijfers.

 

Waarom is de verbinding gelegd met circardiaans ritme?

De Ignite 3 werd gepresenteerd aan de pers rondom het feit dat je beter in balans kan komen met je circadiaans ritme via tracking. Bij de meesten van ons beter bekend als je bioritme. Sander Werring, CEO van Polar Electro OY: "Het circadiaans ritme, onze interne lichaamsklok, is voor iedereen anders. Alleen wanneer onze levensstijl, inclusief activiteit, fitness en slaap-waakroutine, zich in harmonie bevindt met ons biologisch ritme, kunnen we beter presteren. De Polar Ignite 3 is het resultaat van onze toewijding om een unieke vorm van begeleiding te bieden die mensen over de hele wereld helpt om in een betere balans te leven.”

Gebruikers van de Polar Ignite 3 krijgen elke ochtend een gedetailleerd overzicht van zijn of haar alertheidsniveau, waarmee ze de optimale tijdstippen kunnen leren herkennen voor activiteiten die focus vereisen, of juist om tot rust te komen. SleepWise™ komt later dit jaar beschikbaar voor alle Polar Flow-gebruikers met horloges die Sleep Plus Stages™ ondersteunen.

Zo ziet SleepWise eruit op je horloge en in de weergave van de app.

 

Lange batterijduur

Zelfs met het nieuwe heldere display en de toename in functies heeft de Ignite 3 een goede batterijduur: het horloge gaat tot vijf dagen mee na 1 keer opladen. Hiermee kunnen gebruikers hun slaap, activiteit en hartslag continu volgen en zo meer inzicht krijgen in de prestaties van hun lichaam.

 

Hoewel de Polar Ignite 3 van compact formaat is, heeft het horloge een krachtige dual band GPS, die gebruik maakt van de L1- en L5-frequenties voor nauwkeurige locatiebepaling. Deze GPS meet afstanden en routegegevens met maximale precisie en is minder vatbaar voor signaalstoring door hoge gebouwen of slecht weer. En dat is voor hardlopers een waardevol gegeven.

 

Het horloge praat tegen je

Misschien is dit nog de leukste toevoeging. We zijn nu een paar decennia verder met hartslagmeters. Maar je wilt geen getallen horen maar wat dat voor je betekent. Daarom zitten alle nieuwe hardlopers zo hard te studeren op lopen met hartslag. Nu krijgen we eindelijk de overstap dat je coach aan je pols zit, het pratende sporthorloge.

 

Met de nieuwe stembegeleidingsfunctie van de Ignite 3 kunnen gebruikers gefocust blijven en afleiding tijdens hun workouts beperken. Tijdens trainingen geeft het horloge real-time feedback en belangrijke trainingsgegevens door via een koptelefoon of speakers, zodat gebruikers altijd precies weten hoe ze presteren. Deze functie heet Voice Guidance. Stembegeleiding is alleen beschikbaar als de Polar Ignite 3 verbonden is met de Polar Flow-app op de smartphone. Overigens wordt Voice Guidance zoals de functie heet nog toegevoegd.

 

Zowel Voice Guidance als SleepWise™ zijn later deze maand beschikbaar, net zoals een update voor de Polar Flow app. Later dit jaar zal SleepWise™ worden uitgerold naar alle Polar gebruikers met horloges die Sleep Plus Stages™ ondersteunen.

 

De Polar Ignite 3 is sinds 9 november 2022 verkrijgbaar op polar.com en in winkels wereldwijd tegen een adviesprijs van € 329,90 euro in de kleuren Night Black, Purple Dusk, Greige Sand en Brown Copper.


Foto’s met dank aan Polar.


Populaire posts