Brooks stapt (eindelijk) in de markt van trailrunning


De damesuivoering van de Catamount 2.Ben je fan van het merk Brooks? Voor het eerst komt dit merk met een schoen- en kledinglijn voor trailrunning. Het is weer een signaal dat trailrunning mainstream is geworden. Brooks levert zijn producten in ongeveer 50 landen. De kledinglijn heet High Point maar vooral de trailschoen Catamount 2 valt op.

De Catamount 2 (adviesprijs
€ 170,-)is een trailschoen die is ontworpen voor lopers die willen presteren. De Catamount 2 heeft een SkyVault-voortstuwingsplaat die heuvelop lopen eenvoudiger maakt, menen de makers. En bij een technische schoen hoort een technische outfit: de High Point-collectie. De collectie bestaat uit kleding die speciaal is ontworpen met de behoeften van traillopers in gedachten: bescherming, opbergruimte en bewegingsvrijheid.

 

Stabiliteit in de afdaling

De vorm van de schoen zorgt voor flexibiliteit op technisch terrein, maar ook voor stabiliteit en comfort op afdalingen. De nieuwe SkyVault-voortstuwingsplaat in de zool helpt efficiënt heuvelop te lopen en tegelijkertijd als bescherming te fungeren. Wanneer een loper op de plaat stapt en zich afzet, buigt de plaat en klikt vervolgens terug op zijn plaats. Dit zorgt heuvelop voor extra voortstuwing en ondersteuning.

De DNA FLASH-zool, gemaakt van met stikstof geïnjecteerd materiaal, biedt responsiviteit en adaptieve demping voor een snelle pas op elk terrein. De zool biedt grip op zowel het natte als droge oppervlak, en de afvoerspleten zorgen ervoor dat water de schoen snel verlaat zodat de voeten sneller drogen. Dat biedt snel comfort bij soms natte omstandigheden in Nederlandse trails.

Het bovenwerk van airmesh beschikt over een hydrofobe buitenlaag en een zachte binnenlaag die is gemaakt van 100% gerecyclede polyestervezels. De tong en inzetrand zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester. Om ons steentje bij te dragen aan de wereld waarop we lopen, bestaat het nieuwe model van de Catamount voor 16% uit gerecyclede materialen. Dat komt overeen met 8 plastic flessen.

 

Van top tot teen in trailoutfit

Samen met de Catamount 2 voor heren en dames introduceert Brooks een volledige lijn trailkleding: de High Point-collectie. De kleding is behandeld met duurzaam waterafweermiddel (DWR) en is vervaardigd om licht en uitzonderlijk ademend te blijven, zelfs tijdens zware tochten. Brooks combineerde kennis over biomechanica met uitgebreide trailervaring om erachter te komen wat traillopers nodig hebben: bescherming, mobiliteit en opbergruimte. De collectie bestaat uit de volgende items:


De herencollectie High Point plus de herenuitvoering Catamount 2.

Het High Point waterdichte jack: waterdichte bescherming met 14k/14k-classificatie, met getapete naden en een waterdichte ritssluiting, en een ademend vermogen met een RET-waarde van 7.

 

De High Point 3" 2-1 hardloopshorts voor dames en de High Point 7" 2-1 hardloopshorts voor heren: Het met DWR behandeld voorpaneel van ripstop-stof biedt weerstand tegen water en scheuren op bijvoorbeeld overwoekerde paden. Beide shorts zijn voorzien van slimme opbergmogelijkheden om pasjes en sleutels onderweg veilig op te bergen. De High Point-shorts voor dames is gemaakt van 25% gerecycled materiaal (2 plastic flessen). De High Point-shorts voor heren is gemaakt van 51% gerecycled materiaal (6 plastic flessen).
De High Point Crew- en de High Point Quarter-sokken bieden comfort op de zwaarste trailpaden. Het antislijtgaren in zones met hoge wrijving maakt de sokken duurzaam, terwijl versteviging in de neus de gevoelige zones van de voet beschermen. De mix van merinowol voert zweet af en houdt geurtjes tegen, terwijl de mesh voor ventilatie zorgt.

 

De Brooks Catamount 2 en de High Point-collectie zijn vanaf 1 maart 2023 verkrijgbaar bij geselecteerde winkels en op www.brooksrunning.nl.

 

 

 

Populaire posts