Vermeer op je marathonschoen

 


Mizuno maakt goede schoenen waarbij het nooit tekort doet aan demping en comfort. Dat is handig voor als je veel kilometers maakt in je trainingen voor de TCS Amsterdam Marathon. Als hoofdsponsor van de hoofdstedelijke marathon maakt Mizuno altijd weer een bijzondere schoen voor dit evenement.

Mizuno is zo een merk waar je van op aan kunt. De demping, ondersteuning en comfort kloppen goed en je kunt er heel veel kilometers op trainen. Zelf heb ik een paar van het type Wave Sky, standaard kleur blauw. Daar kan ik eigenlijk niet meer goed op trainen, alle demping is er na vier jaar wel uit. En toch maak ik er af en toe nog een trainingsronde op. Voor de marathon van Amsterdam heeft het merk opnieuw de samenwerking opgezocht met het Rijksmuseum. Dat gebeurde eerder al met het verwerken van de kleuren van het schilderij de Nachtwacht van Rembrandt. Nu is gekozen voor het blauw van Vermeers melkmeisje.

De schoen is uitgevoerd in de kenmerkende kleuren van een van Vermeers beroemdste werken. Niet alleen refereren de blauwe en gele pantonepigmenten aan het schilderij, ook aan de binnenzijde van de schoen zijn details verwerkt van het iconische werk.

Mizuno Wave Rider 27 Amsterdam
De 27e editie van de Wave Rider is een wederom een update van Mizuno’s populaire allround hardloopschoen. Hij is lichter van gewicht en het vernieuwde bovenwerk is gemaakt van 90% gerecycled materiaal. Hoe zit deze qua demping en plaat in elkaar?

De Wave Rider heeft een MIZUNO ENERZY-tussenzool waardoor je als hardloper extra demping en energieteruggave ervaart. De toepassing van MIZUNO ENERZY geeft je souplesse en stabiliteit, wat gecombineerd wordt met een veerkrachtige voortstuwing. Op de verharde weg heeft de schoen een soepele afwikkeling terwijl je in het bos juist veel stabiliteit ervaart.Tussen de twee lagen MIZUNO ENERZY ligt de kunststof Wave Plate in de vorm van een golf. Deze Bio Pebax Wave Plate zorgt voor ondersteuning en is gemaakt met Castor-olie voor een milieuvriendelijkere footprint. De zijwanden van de schoen zijn verhoogd en het gedeelte rond de schacht van de middenvoet is verstevigd.

Detail voor haklanders
De Wave Rider 27 sluit goed aan door het Jacquard-mesh en de 3D PU-print voor de pasvorm en grip rond de voet. Het materiaal is zacht, buigzaam en zeer ademend. Ook de hielkap is vernieuwd, net als de Gusset tongconstructie die zorgt voor een optimale pasvorm rond de middenvoet. De schoen is dankzij X10 carbonrubber in de buitenzijde van de hak beter bestand tegen slijtage bij met name haklanders.

De Mizuno Wave Rider 27 Amsterdam is verkrijgbaar in een dames- en herenuitvoering bij het Rijksmuseum en via www.mizuno.com. Consumentenadviesprijs € 164,95. 

 

Populaire posts