Kaizen voor de trails – Fuji collectie 2024 en TRABUCO 12

 


ASICS lanceerde gister zijn nieuwe trailrunning campagne met een oproep tot actie 'Move your mind on the trails'. De campagne toont de nieuwe GEL-TRABUCO™ 12 hardloopschoen samen met een nieuwe editie van de FUJITRAIL™ kledingcollectie. In de schoen weerspiegelt de groeiende aandacht van het Japanse merk voor de trailloper.

Even door de technische kant maar daarna wat het betekent. Eerst het saaie deel: De GEL-TRABUCO™ 12 heeft een FF BLAST™ tussenzool en 3D SPACE CONSTRUCTION™ technologieën voor een dempende en stabiele tocht. De eigen ontwikkelde buitenzool met ASICS GRIP™ technologie zorgt voor grip op verschillende terreinen. Ben je er nog? Daarnaast is de voorvoet verrijkt met zogeheten ‘platen’ en versteviging rond de tenen. Zo blijft de voet beschermd tegen scherpe stenen of obstakels op het parcours. Ok. Wat is er aan de hand? Tijdens de coronajaren zag ASICS dat meer lopers overstapten van de weg naar de natuur. Mensen gingen meer proberen, proeven van anders hardlopen. Dat kwam natuurlijk ook deels door coronamaatregelen waardoor we minder of geen contact meer met elkaar mochten hebben. Die ontwikkeling heeft zich doorgezet. De TRABUCO was al jaren in het programma, maar je merkt dat de ontwerpers er extra aandacht voor verzamelde. Onder meer is de zool verbeterd, die biedt veel grip. De onderkant is ook net wat aangepast met iets bredere zool in de richting van de tenen. Wat zeggen de ontwerpers over de ontwikkeling?

Kaizen voor de trails
De GEL-TRABUCO™ 12 schoen heeft minimale updates gekregen ten opzichte van zijn voorganger, die het afgelopen seizoen toonaangevende prijzen in de industrie won. Magdalena Gassebner, Senior Product Marketing Specialist bij ASICS EMEA beschrijft de veranderingen: "Met de 12e editie van de GEL-TRABUCO™ zijn we dicht bij onze Japanse roots gebleven en weerspiegelen we de praktijk van Kaizen, wat zich vertaalt naar 'voortdurende verbetering'. Veranderingen zijn onder meer te zien in het ontwerp van het bovenwerk. Daarnaast zijn we ons blijven richten op het zo dempend en beschermend mogelijk maken van de GEL-TRABUCO™ 12. We hebben er alle vertrouwen in dat de schoen een groot succes zal worden. De schoen is ideaal voor alle trail-enthousiastelingen - van profs tot beginners. Zo kun je je soepel voortbewegen op de trails." Voor je achtergrond, het foam is hetzelfde als bijvoorbeeld in de Novablast. Die schoen heeft veel lopers positief verrassend over comfort en toch goede respons uit je hardlooppas. Ik heb geen paar getest, maar de verwachting is dat de TRABUCO daar ook goed in is.

Koel blijven
Met de FUJITRAIL™ collectie van ASICS voor 2024 heeft een aardig technisch detail dat je zeker op de lange trails zal waarderen. Het helpt met de ACTIBREEZE™ technologie hardlopers op warmere dagen koel te blijven op het parcours. Dat klinkt heel spacy maar het is een slimme combinatie van goede ventilatie en materiaal dat makkelijk vocht afvoert. Dat houdt de droogtijd kort en dat is handig op de trails.

Bij de shirts valt de rits op, je kan het helemaal instellen wat past bij de situatie.

Nieuwe toevoegingen aan de collectie, zoals het FUJITRAIL™ Packable Jacket of het FUJITRAIL™ Singlet hebben een all-over print die is geïnspireerd op satellietbeelden van de iconische Mount Fuji in Japan. De stijl van het artwork is afgeleid van handgetekende Japanse traditionele patronen.

Michael Dudley, Senior Product Line Manager Apparel bij ASICS EMEA, vertelt over de collectie: "We hebben de feedback van onze eigen trail-atleten verwerkt om precies te leveren wat trailrunners nodig hebben, beschermende kleding die ze niet afleidt op de trails. De FUJITRAIL™ Collectie voldoet aan die behoefte, met slimme opbergmogelijkheden zodat hardlopers alles kunnen meenemen wat ze nodig hebben voor een trailrun. De wind- en waterbestendige kleding beschermt hardlopers tegen de weersomstandigheden.”

ASICS FUJITRAIL™ Collectie en de GEL-TRABUCO™ 12 schoenen zijn nu online en in de winkel verkrijgbaar.

Populaire posts