Handig betalen met je bandje

 


Polar Electro, maker van onder meer hartslagmeters- en sporthorloges introduceert horlogebandjes met een contactloze betaalfunctie. Het heeft hiervoor een partnerschap aangekondigd met het Zweedse technologiebedrijf Fidesmo.

 

De nieuwe collectie betaalbandjes zijn te gebruiken met alle Polar-horloges met een bandbreedte van 20 en 22 millimeter. Verwissel je bandje en je betaalt eenvoudig en veilig contactloos met je Polar horloge. De nieuwe Polar Betaalbandjes zijn uitgerust met een NFC-chip die betaalkaarten koppelt aan Fidesmo Pay, een veilige contactloze betaaldienst. Met de Fidesmo Pay-app koppel je je betaalkaart met het horlogebandje. Zodra de betaalfunctie is geactiveerd in de Fidesmo Pay-app, kun je overal waar je contactloos kunt betalen.

 

Geen kaartnummer maar token

De oplossing is veilig meldt Polar omdat het bandje alleen een token opslaat in plaats van het kaartnummer van gebruikers. Vergelijkbaar met Apple Pay en Samsung Pay is het een veligere manier om draadloos te betalen.

 

"Dankzij deze innovatieve aanpak is contactloos betalen met Polar-horloges zo eenvoudig en veilig als maar kan, en zijn onze producten meteen een stuk aantrekkelijker," zegt Tarja Määttä, Business Director, Devices en Consumer Channels bij Polar. "Omdat de chip in het bandje is ingebracht, is het te gebruiken met de meeste Polar-horloges. Niet alleen de nieuwste en meest geavanceerde modellen zoals de Polar Vantage V3 en de nieuwe Polar Grit X2 Pro, maar ook geliefde klassiekers zoals de Ignite-serie en instapmodellen zoals de Polar Unite."

 

Net als andere Polar-bandjes zijn de nieuwe PolarBetaalbandjes speciaal ontworpen voor sport, gemaakt van zacht, duurzaam en zweetbestendige silicone en daarmee zitten ze comfortabel om je pols.

 

Fidesmo Pay is beschikbaar in meer dan 40 Europese landen en werkt met elke terminal ter wereld die contactloze betalingen ondersteunt. De nieuwe Polar Betaalbandjes zijn sinds 15 mei 2024 exclusief verkrijgbaar op Polar.com in Europa, in het zwart en in zowel standaard 20 als 22 millimeter bandbreedtes voor € 59,90.

 

Fidesmo Pay ondersteunt momenteel betaalkaarten en banken in Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie en de volledige lijst van ondersteunde banken en betaalkaarten, Link naar Fidesmo voor als meer hierover wilt weten.

Populaire posts