Huilen om de marathonlopers

Foto: Wikimedia Commons, fotograaf Erik van Leeuwen. Abdi Nageeye in Zevenheuvelenloop 2015.

Ze gaan niet naar Rio. De hardlopers onder ons weten dan meteen wat er aan de hand is. Dit gaat om twee boegbeelden van de Nederlandse hardloopsport. Van Michel Butter wisten we dat al. Afgelopen maandag bracht de droeve documentaire over enkele luttele seconden verwijderd blijven van deelname aan de Olympische Spelen van Rio dit indringend in beeld. Ook niet-hardlopers lieten weten dat ze geraakt waren door het verhaal. Nu moet ook Miranda Boonstra afhaken.

Boonstra was het zo gegund
Boonstra heeft teveel last van blessures zodat ze niet kan deelnemen aan de marathon van Rotterdam op 20 april. Dat was haar D-day om de limiet te lopen. Al die inspanningen, het weer herstellen van blessureleed, het was niet waar ze op hoopte. Vier jaar geleden was zij het die maar slechts 8 tellen verwijderd was van plaatsing. Rotterdam liep ze toen sterk, maar net 8 seconden te langzaam.

Applaus voor Abdi
Als je dit beziet, de historie, de inspanning van de atleten, dan is het een klein wonder dat onze Abdi Nageeye wel naar Rio gaat. Hij liep onder de limiet in een lastige, vooral koude, Amsterdam Marathon i november 2015. Nu hopen dat Abdi zijn vorm behoudt, geen blessures oploopt in de Boston Marathon en in het warme Rio de Afrikanen bijhoudt.

#Butternaarrio
Heel misschien dat de petitie #Butternaarrio nog net zorgt voor een mooie reis van Michel. De kans is klein. Meestal is NOC*NSF niet te vermurwen. Wie weet heeft het toch effect. Michel werd toch maar fraai vijfde in een internationaal bekende marathon. Het marathonverhaal kan een aangename wending krijgen.

Traantje voor Abdi?
Als Abdi zijn draai in zijn nieuwe trainingsland Kenia kan vinden zal dat een stimulans zijn. Een andere omgeving, nieuwe mensen, vaak is dat de voedingsbodem waaruit snellere tijden ontstaan. We huilen nu om de marathonlopers die het net niet halen. Wellicht dat we een traantje van geluk laten als Nageeye door de straten van Rio racet in de top tien.

Naar: We Are Runners de trainingen Kom hardlopen in Voorschoten!
Naar: 
Over We Are Runners
Naar: 
Hardlopen & Management workshops

Populaire posts